İLÇEMİZDE 6. AŞIK TAHİRİ KÜLTÜR VE YAYLA ŞENLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Altunhisar’da Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlenen 6. Aşık Tahiri Kültür Ve Yayla Şenlikleri 01 Temmuz 2017 Tarihi Cumartesi Altunhisar Zindan Vadisinde Coşkuyla Gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile Altunhisar Kaymakamlığı ve Altunhisar Belediyesince düzenlenen, yayla hayatının ve unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzün hatırlandığı şenliğe Niğde Valisi Yılmaz ŞİMŞEK, Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri Niğde AK Parti Milletvekili Erdoğan ÖZEGEN, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Niğde Milletvekili Alparslan KAVAKLIOĞLU, Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN, Bor Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK, Çiftlik Kaymakamı Çağlar PARTAL, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent KÜÇÜKTUNA, Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, Belde Belediye Başkanları, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Altunhisar Belediye Başkanı Erdal SARI’nın açılış konuşması ve Kaymakamımız Ercan KAYABAŞI, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent KÜÇÜKTUNA, Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Niğde Milletvekili Alparslan KAVAKLIOĞLU, Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri Niğde AK Parti Milletvekili Erdoğan ÖZEGEN ile Niğde Valisi Yılmaz ŞİMŞEK’in günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile devam etti.
Doğaya keklik salımı, Niğde Belediyesi Mehter Takımının gösterisi, yöresel şairlerce şiirlerin okunması, koyun kırkımı, yün eğrilmesi, yayla göçünün sergilenmesi, gölde koyun ve yün yıkanması gibi etkinliklerin gerçekleştiği “6.Aşık Tahiri Kültür ve Yayla Şenlikleri” aziz Şehitlerimizin manevi anısına Kur’an Tilaveti ve duaların okunması, Halk müziği konseri, animasyonlar ve sanatsal etkinliklerin düzenlenmesi ile sona erdi.