5 ŞUBAT NİĞDEMİZİN ONUR GÜNÜ

NİĞDE’NİN ONUR GÜNÜ 85. YILINDA TÖRENLE KUTLANDI

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimiz Niğde’ye teşriflerinin 85. Yıl dönümü Niğde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen kutlama törenine Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Baro Başkanı Osman Çimen, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Rifat Özkan ve Siyasi Parti temsilcileri ile STK’ların Atatürk Anıtına Çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması devam etti.
Günün anlam ve önemine değinen konuşmayı Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan’ın yaptığı tören, öğrencilerin şiir okuması ile son buldu.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından Niğde Valiliği Bahçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişini konu alan ve Niğde’nin tarihi fotoğraflarından oluşan serginin açılışı yapıldı.
Açılış öncesi konuşan Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, “Tüm Niğdeli vatandaşlarımızın 5 Şubat Onur Gününü kutluyorum” dedi.
 Açılışın ardından Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek ve Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan 5 Şubat Niğde’nin onur günü münasebeti ile şeref defterini imzaladılar.

Yorum Bulunamadı