2018 Ekim Ayı Olağan Meclis Karar Tutanağıdır

MECLİS KARAR KAĞIDI:

Karar Tarihi: 05.10.2018                                                                                                

Karar No: 2018/09

EKİM

Meclisi teşkil

Edenler.

 

Meclis Başkanı         : Erdal SARI

Üyeler                        : Kerim ARIÖZ, Kadir NAZLIKAYA, Abdulkadir DAĞTEKİN, Yavuz HIRA, Davut MENDİ, , Fevzi ACER, Hakan DURUKAN.

Katılmayan Üyeler: Yaşar KUZUCU Halil AVŞAR

Gündemin Birinci (1.) Maddesinde yer alan Meclis yoklaması yapıldı, çoğunluğun var olduğu görüldü ve gündemin diğer maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemin İkinci (2.) Maddesinde yer alan, Meclis açılış konuşmasını Meclis Başkanı Erdal SARI yaptı ve 2018 yılı Ekim ayı Belediye Meclisi toplantımızın İlçemize, Niğde’mize ve Ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilemesini takiben ebedi hayata irtihal etmiş başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm Aziz şehitlerimiz ile Belediye Başkan ve Personellerinin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Gündemin Üçüncü (3.) Maddesinde yer alan bir önceki Meclis Karar tutanağı Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 11.maddesi gereğince Meclise okundu ve herhangi bir maddi hatanın olmadığı görüldü. Diğer maddelerin görüşülmesine geçildi.

Gündemin Dördüncü (4.) Maddesinde yer alan 2018 takvim yılı içerisinde Belediyemizde Kısmi Zamanlı Hizmet Sözleşmeli Olarak Çalışan Personellerimizin Sözleşmelerinin Bir Yıl Süre İle Uzatılarak Çalıştırılmaları Hususunun Görüşülerek Karara Bağlanmasına geçildi. Söz talebi olup olmadığı soruldu. Söz talebi olmadığı görüldü. Yapılan Görüşme ve Müzakerelerden sonra Kısmi Zamanlı Hizmet Sözleşmeli Personellerimiz Av. Mustafa DURMAZ ve Yüksek Mimar Hüseyin FERGAR ile Veteriner Hekim Necati KALE’ nin Maliye Bakanlığının ödeme cetvelinde belirtilen ücret tarifesi üst sınırını geçmemek kaydıyla sözleşmelerinin 01.01.2019/ 31.12.2019 tarihleri arası 1 yıl süre ile uzatılarak, adı geçen görevlilerin “Kısmi Zamanlı Hizmet Sözleşmeli” olarak çalışmaları ayrıca söz konusu personellerin S.G.K. ve ulaşım giderlerinin kendilerince karşılanacağı ve sözleşmelerin imzası için ise Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu açık oylamaya sunuldu. Söz konusu gündem maddesi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18 (ı) ve 49. maddeleri doğrultusunda Yapılan açık oylama neticesinde oy birliği ile kabul edilerek diğer maddelerin görüşülmesine geçildi.

Gündemin Beşinci (5.) Maddesinde Mahmut BAKIR ‘a ait 27/09/2018 tarih ve 756/941 sayılı dilekçesinin görüşülmesine geçildi. Meclis Başkanı söz aldı. Dilekçe içeriğinde belirtildiği üzere mülkiyeti dilekçe sahibi Mahmut BAKIR ‘a ait İlçemiz İstiklal Mahallesi 156 Ada 2 Parselde kayıtlı 519,69m2 arsa imarda toplu konut alanı içerisinde kalmaktadır. Bu doğrultuda belediyemiz adına tapu tescilli bulunan İstiklal Mahallesi 219 ada 1 parselde kayıtlı bedelli eşdeğerinde görülen 536.99 m2 arsa ile söz konusu arsanın trampa (takas) edilerek dilekçe sahibinin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini bildirdi. Başkaca söz talebi olmadığı görüldü. Teklif açık oylamaya sunuldu, yapılan açık oylama neticesinde söz konusu gündem maddesi takas işlemlerinde tüm mali giderler talep edenin şahsına ait olmak üzere 5393 sayılı Belediye Kanununun 18 inci maddesinin (e) bendi doğrultusunda oy birliği ile kabul edilerek diğer gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemin Altıncı (6.) Maddesinde yer alan dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Meclis Başkanı Söz aldı. 20- 21- 22 ve 23 Eylül Tarihlerinde 5. Niğde Tanıtım Günlerinde ilçemizi ve ilimizi özellikle kültürel değerlerimizi ön plana çıkartarak gelecek nesillere aktaracak şekilde temsil ettiğimizi, kapalı ve itfaiye garajının inşaatının devam ettiğini, karayollarınca yapımı sürdürülen Belediye Kesimhane mevkiine dönel kavşak ile sıcak asfalt çalışmalarının planlandığı şekilde devam ettiğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatları doğrultusunda “Sıfır Atık Projesi” kapsamında alan oluşturulduğunu ve belediye görevlilerimizce köy garajı içerisine montaj çalışmalarına başlanıldığını 05.10.2018 yani bugün Cuma namazını müteakiben belediyemizce 2 bin kişilik aşure çorbası planlaması yapılmış ve ilçe genelinde ve tüm camilerde dağıtımının gerçekleşeceğini 02.10.2018 Salı günü Niğde Valimiz Sn. Yılmaz ŞİMŞEK başkanlığında İl Koordinasyon kurulu toplantısı yaptığımızı ve ilçemizle ilgili tüm sorunları dile getirdiğimizi bildirdi Belediyemiz Asri Mezarlığı içerisindeki tatlı bademler TYP personelince toplatılarak ve kurutularak ihtiyaç sahiplerine satılmış, elde edilen 2.310 TL gelir ise dini hizmetlerde kullanılmak üzere Altunhisar Cami Yaptırma, Yaşatma ve Kuran Kursu Talebelerini Koruma Derneğimize makbuz karşılığında bağışlanmıştır ve başkaca görüşülecek bir konu olmadığı görülerek toplantıya aynı gün saat 10.30’ da son verildi.

 

 

    

Erdal SARI                                       Yavuz HIRA                           Davut MENDİ  

Meclis Başkanı                                 Katip Üye                          Katip Üye

0 Comments

Yorum Bulunamadı

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir