2019 YILI MART AYI OLAĞAN MECLİS KARAR TUTANAĞIDIR

 

MECLİS KARAR KAĞIDI:

Karar Tarihi: 01.03.2019                                                                                                 

Karar No: 2019/03

MART

Meclisi teşkil

Edenler.

Meclis Başkanı         : Erdal SARI

Üyeler                        : Kerim ARIÖZ, Kadir NAZLIKAYA, Abdulkadir DAĞTEKİN, Yavuz HIRA, Hakan DURUKAN, Davut MENDİ.

Katılmayan Üyeler: Yaşar KUZUCU, Halil AVŞAR, Fevzi ACER.

Gündemin Birinci (1.) Maddesinde yer alan Meclis yoklaması yapıldı, çoğunluğun var olduğu görüldü ve gündemin diğer maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemin İkinci (2.) Maddesinde yer alan, Meclis açılış konuşmasını Meclis Başkanı Erdal SARI yaptı ve 2019 yılı Mart ayı Belediye Meclisi toplantımızın İlçemize, Niğde’mize ve Ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilemesini takiben ebedi hayata irtihal etmiş Cumhuriyetimizin Kurucusu başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Aziz şehitlerimiz ile Belediye Başkan ve Personellerinin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Gündemin Üçüncü (3.) Maddesinde yer alan bir önceki Meclis Karar tutanağı Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 11.maddesi gereğince Meclise okundu ve herhangi bir maddi hatanın olmadığı görüldü. Diğer maddelerin görüşülmesine geçildi.

Gündemin Dördüncü (4.) Maddesinde yer alan Ömerli Deresi İnceyüz Mevkii Celemedin Olarak Bilinen Yerde Önceden Yapılan Köprüye “Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa” İsminin Verilmesi Hususunun Görüşülerek Karara Bağlanmasına geçildi. Meclis Başkanı söz aldı. Asıl adı Ömer olan Fahreddin Paşa 1868’de Rusçuk’ta doğdu. Soyadı kanunundan sonra Türkkan soyadını aldı. 93 Harbi’nin ardından ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti. Mekteb-i Harbiye’yi birincilikle bitirdi. Erkan-ı Harbiye Mektebi’ni bitirdikten sonra 1891 yılında Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle göreve başladı. Balkan Savaşı’nda Çatalca savunmasında ve Edirne’nin geri alınışı’nda görev aldı. 1916 yılında 4. Ordu komutanı Cemal Paşa tarafından Medine’deki Hicaz Kuvve-i Seferiyesi komutanlığına atandı.. Birleşik Arap Emirliklerinin Dışişleri Bakanı Zayed’in hırsızlık iftirası attığı Fahreddin Paşa 2 yıl 7 ay boyunca Medine’yi İngilizlere karşı savunmuştur. Başarısıyla, ‘Medîne Müdâfii’, ‘Türk Kaplanı’, ‘Çöl Kaplanı’ ve ‘Medine Kahramanı’ lakaplarıyla anılmaya başlayan Fahreddin Paşa’ nın, Türk tarihinin en büyük komutanlarından biri olduğu, Fahreddin Paşa komutasındaki Osmanlı ordusu aylarca çekirge yeme pahasına Medine’yi teslim etmediğini, Medine’nin etrafı isyancıların eline geçmeye başlayınca İstanbul Hükumeti’nin Medine’nin boşaltılması talebini Fahreddin Paşa, ‘Peygamber’in kabrinin bulunduğu Medine’deki Türk Bayrağı’nı kendi elimle indiremem diyerek kabul etmemiş, Herhangi bir yağma ihtimaline karşı da tedbir olarak, Medine’deki 30 parça Kutsal Emanet’i 2000 askerin koruması altında İstanbul’a göndermiştir. Kutsal emanetlerin bir bölümü günümüzde Topkapı Sarayı müzesinde sergilenmektedir. 2 yıl 7 ay boyunca İngilizlere karşı Medine’yi müdafaa eden Fahrettin Paşa’ nın İslam tarihinin şan ve şerefli sayfalarında yerini alan isminin İlçemizdeki Celemedin Köprüsüne verilerek yaşatılmasının uygun olacağını bildirdi. Başkaca söz talebi olup olmadığı soruldu. Yapılan görüşme ve müzakereler neticesinde 5393 Sayılı Belediye kanununun 18. Maddesinin (n) bendi ile aynı kanunun 81. Maddesi doğrultusunda açık oylamaya sunuldu. Yapılan açık oylama neticesinde “Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa Köprüsü” İsminin Celemedin mevkiindeki köprüye verilmesi hususu oy birliği ile kabul edilerek diğer maddelerin görüşülmesine geçildi.

Gündemin Beşinci (5.) Maddesinde yer alan Dilek ve Temenniler bölümüne geçildi. Meclis Başkanı söz aldı. Belediye meclisimizde aldığımız kararlar doğrultusunda akaryakıt istasyonu ile ilgili olarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile Belediyemiz arasında Sulhnamenin imzalandığını, 108 bin TL Peşin ödeme yapılarak geri kalan kısmının ise 48 ay vade ile yapılandırıldığını, çok amaçlı mobil sosyal hizmet aracımızın hizmete sunulduğunu, 15 kişiye ek olarak 40 kişilik TYP personelinin de 11 Şubat 2019 Pazartesi Günü itibariyle belediyemizde çalışmaya başladıklarını, akaryakıt istasyonumuza 55kw gücünde yeni bir jeneratör satın aldığımızı oradan çıkan jeneratörün ise Belediyemizin ihtiyacı için hizmet binamıza montaj edildiğini, ayrıca belediye mezarlığı ihtiyacımız için 5 kamyon mezar taşı temin edilerek mezarlık içerisinde depolandığını, Belediyemizce uzun uğraşlar neticesinde sonuca ulaştığımız 89.100 (seksendokuzbinyüz) TL. ot bedelini ödediğimiz asri mezarlığımıza ek olarak 100.000m2 (yüz dönüm) büyüklüğünde 5242 Parsel Sayılı alanın mezarlık yeri vasıflı taşınmaz olarak tapu tescil işleminin tamamlandığını ekin ve bağ bahçe sulamaları için tüm eski ham arkların belediye ekipmanlarınca rehabilitesinin yapıldığını çifçi ve arazi yollarımızın rehabilitesinine ise süratle devam edildiğini ,park ,bahçe ,mezarlık ile ilçe içi yolların ve fidanların budama ,temizlik ve bakım çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi. Başkaca görüşülecek bir konu olmadığı görülerek toplantıya aynı gün saat 09:30 da son verildi.

        

              

Erdal SARI             Yavuz HIRA              Davut MENDİ
Meclis Başkanı          Katip Üye              Katip Üye

0 Comments

Yorum Bulunamadı

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir